Genetikkens muligheder og strategi

Den genetiske fremgang accelereres fortsat med den nyeste teknologi. Med den nuværende hastighed skal der ændres tankegang, langsigtet strategisk mål og nye muligheder for afsætning og styrkelse af værdikæden dukker op. Årets regnskab i VikingDanmark skaber gode takter, og danner grundlag for spændende givtige muligheder, der kommer den danske mælkeproducent til gode.

Læs bl.a. om:

 • Der skal være plads til det gode familie liv
  Gården, ejet af familien gennem flere generationer, blev moderniseret og køerne er netop flyttet fra bindestalden over i den nye stald. Ny stald og flere køer, skal stadig overlade plads til familieliv og kvalitetstid
 • Vejen til god økonomi ligger i værdistofferne
  Hos Bo og Dorthe Skovbjerg er man ikke i tvivl om avlsmålet; flere kilo fedt og protein! Interessen og passionen for at øge bundlinje er så stor, at Bo nu er med i både Avlsudvalget og NTM Udvalget.
 • Kig ind i springrummet
  Hvad sker der egentlig i springrummet på tyrestationen? Hvor mange gange springer en tyr? Læs mere om dagligdagen i Assentoft.
 • En tyr fra en toptrimmet mælkeproduktion
  Imellem 550 Holstein køer, tripper 25 exceptionelle Jerseykøer rundt. Én af dem, er mor til VJ Hatton, som er fundet ved systematisk gentest.

I magasinet kan du også få seneste nyt fra racerne Holstein, Rød Holstein, VikingRed, Jersey og Kødkvæg.

Tidligere numre af Vikingnyt kan ses her