IMG 3274 Vn Web

Ejerinseminørkursus

I henhold til bekendtgørelsen om inseminering af kvæg, er det kun tilladt at inseminere på eget kvæg, hvis man har gennemført et af Fødevarestyrelsen godkendt kursus.

VikingDanmark tilbyder det eneste insemineringskursus i Danmark, der er godkendt efter Fødevarestyrelsens bekendtgørelse.

Formålet med kurset er at give kursisten grundlæggende viden vedrørende kvægets anatomi og reproduktionscyklus, samt indøve de teknikker der anvendes i forbindelse med inseminering af kvæg. På grund af kursets korte varighed har kurset ikke som formål at lære kursisterne at drægtighedsundersøge. 

Vælger kursisten efter endt kursus, ikke at inseminere på sit eget kvæg, har vi erfaret at kursisten får større forståelse på de faktorer der sikrer et godt resultat med reproduktionsarbejdet og bliver dermed en bedre sparringspartner til VikingDanmarks inseminører. 

 

Kursusforløb

Kurset indledes mandag morgen med grundlæggende teori for at forberede kursisterne til de praktiske øvelser som starter mandag morgen. Under de fire formiddage på slagteriet, vil der under normale omstændigheder være ca. 100 - 150 slagtedyr til kursisternes rådighed.

Eftermiddagene forløber med opfølgning på formiddagenes øvelser og teoretisk undervisning, herunder gennemgang af reproduktionsopgørelser. Opfølgning på de praktiske øvelser sker ved at kontrollere de foretagne insemineringer efter dyrene er slagtet. 

 

Kursus giver tilladelse til

VikingDanmarks kursus i ejerinseminering giver tilladelse til at besætningsejere og øvrig personale som er ansat på bedriften og har gennemgået kurset, må inseminere på bedriftens kvæg. 

Kurset giver kun tilladelse til inseminering af eget eller arbejdsgivers kvæg. 

VikingDanmarks ejerinseminørkursus, er p.t. det eneste godkendte kursus som opfylder Fødevarestyrelsens krav til undervisningsomfanget på et ejerinseminørkursus. 

 

Pris for kursus

Prisen for et ejerinseminørkursus er i øjeblikket kr. 13.650. I prisen er inkluderet 3 overnatninger fra mandag til torsdag, morgenmad, formiddagskaffe og frokost, undervisning og forbrug af materialer under de praktiske øvelser. Kursister med bopæl i det nordjyske er velkommen til at bo hjemme under kurset. Prisen på kurset vil i så fald blive reduceret med kr. 2.000. Der vil stadig være inkluderet forplejning i løbet af kursusdagen, selvom kursisten vælger at bo hjemme.

Forplejning om aftenen er for kursistens egen regning. Kurset udbydes i samarbejde med AMU og som følge heraf vil der være mulighed for VEU-godtgørelse, samt kørselsgodtgørelse 0,98 kr. pr. km hvis deltageren opfylder betingelserne. Betingelserne for VEU-godtgørelse er at kursisten er i job, dansk cpr-nr. og har et uddannelsesniveau som agrarøkonom eller derunder. Ansøgning vedrørende VEU udfyldes på kursets første dag. VEU-godtgørelse udgør ca. dkr. 880 pr. kursusdag. 

 

Næste kursus

Uge 16   17. apr. – 20. apr.2023                      Fuldt booket

Kurset I uge 16 vil blive afholdt på dansk

 

Uge 25  19. jun. – 22 jun. 2023                     Tilmelding senest den 02.06.2023

Kurset I uge 25 vil blive afholdt på engelsk hvis mere end 5 deltagere ønsker det, ellers på dansk.

 

Efteruddannelse for ejerinseminører

Ligeledes afholdes der et 1 dags kursus, efteruddannelseskursus for ejerinseminører.

Dette tilbydes efter behov, og der vil blive planlagt en kursusdag I efteråret 2023

 

Dette kursus er for ”erfarne” ejerinseminører der gerne vil have opdateret og optimeret deres færdigheder inden for inseminering og reproduktion

Prisen for et 1 dags efteruddannelseskursus er kr. 2400 i 2023

Næste kursus

Uge 16   17. apr. – 20. apr.2023                      Fuldt booket Kurset I uge 16 vil blive afholdt på dansk Uge 25  19. jun. – 22 jun. 2023                     Tilmelding senest den 02.06.2023 Kurset I uge 25 vil blive afholdt på engelsk hvis mere end 5 deltagere ønsker det, ellers på dansk.