Simherd Dscf2543 Srgb Web

SimHerd

SimHerd er et værktøj udviklet på Aarhus Universitet. Programmet bliver løbende opdateret, så det er det nyeste forskning der anvendes.

I 2010 blev modellen gjort kommerciel og SimHerd A/S blev dannet. I 2014 blev ejerkredsen udvidet til den eksisterende, hvor VikingDanmark er hovedaktionærer med 51%, Aarhus universitet ejer 29% og de to stiftere Jehan Ettema og Søren Østergaard ejer begge 10%. 

SimHerd sætter kroner og øre på ændringer i en malkekvægsbesætning. Alle beregninger sker med udgangspunkt i besætningens egne nøgletal. Hvert dyr i besætningen bliver simuleret over 10 år. Der tages samtidig højde for sammenhænge mellem produktion, sundhed og reproduktion. SimHerd fremskriver produktionsmæssige og økonomiske konsekvenser, hvis der laves strategiske ændringer i besætningen, såsom forebyggelse af sygdomme eller optimering af insemineringsplanen. Det givet et godt beslutningsgrundlag og hjælper med at optimere bedriften.

Avlsrådgivere tilknyttet VikingDanmark, Växa og FABA, bruger SimHerd som en aktiv del af deres rådgivning. Også dyrlæger tilknyttet Dyrlæger og Ko bruger SimHerd til sundhedsøkonomiske analyser, som en integreret del af deres sundhedsrådgivning.

Ydermere er der også mange andre dyrlæger og konsulenter som udbyder SimHerd.

Få mere at vide om SimHerd

Vi står klar til at rådgive og vejlede om hvilken løsning, der passer bedst til din bedrift. Ring eller skriv til os for en uforpligtende snak osv.