God skiltning

God skiltning hører med til god smittebeskyttelse

På Haugaard tager man smittebeskyttelse alvorligt, og det signaleres med skiltning allerede i indkørslen. God skiltning på bedriften er et billigt, men effektivt led i god smittebeskyttelse.  

”Jeg er glad for at arbejde et sted, hvor man signalerer smittebeskyttelse så professionelt.”  

Sådan siger driftsleder Båhne Jannsen fra Haugaard ved Vojens, som huser 630 årskøer. På Haugaard sættes smittebeskyttelse nemlig på dagsordenen med et stort skilt allerede ved indkørslen til besætningen – og skiltningen fortsætter rundt ved diverse indgange.  

”Besøgende er ikke i tvivl om, hvilken adfærd vi ønsker af dem, fordi de møder et skilt, så snart de ankommer – og ved hver dør. Samtidig sparer det tid, når leverandører ved, hvor de skal køre hen, fordi de på forhånd har fået angivet f.eks. varelevering 1 eller 2. Så behøver de ikke at ringe til mig”, forklarer Båhne Jannsen. 

 

Forebygger krydsning af interne kørselsveje 
Fremgangsmåden i Vojens bakkes i høj grad op af dyrlæge Betina Tvistholm, SEGES Innovation, der har stor erfaring med smittebeskyttelse på kvægbedrifter:  

”Når man styrer folk derhen, hvor man gerne vil have dem med god skiltning, kan man undgå eller minimere, at de krydser interne kørespor. Samtidig sikrer man sig, at folk benytter den indgang, hvor der er støvler og skiftetøj til rådighed. På den måde nedsættes risikoen for, at der kommer smitstoffer udefra ind i besætningen”, forklarer hun.  

Betina Tvistholm oplever ofte landmænd, som ikke mener, at skiltning er nødvendig, fordi langt de fleste besøgende jo kommer ofte på bedriften.

”Men selvom vi mennesker godt ved, hvad vi skal, har vi brug for en reminder for at huske det,” understreger hun.  

Hør mere om god skiltning i podcastserien KvægLyt episode 8: Elektrolytbehandling, god skiltning på bedriften, antibiotikaforbrug og -resistens KLIK HER 

Artikel og podcast-indslag er udarbejdet i regi af Tag smitten ved hornene, som er et samarbejde mellem Den Danske Dyrlægeforening, Landbrug & Fødevarer, VikingDanmark, Boehringer Ingelheim, DLBR og SEGES Innovation. 

Skiltning Hos Haugaard

Eksempler på skiltning

Eksempler På Skiltning Hos Haugaard

Eksempler på skiltning