IMG 2538

Top tre fik følgeskab af en debutant

Da RDMs sundhedskonkurrence løb af stablen onsdag på Agromek, var en af udstillerne den nyetablerede Jens Kristian Kristensen, Roslev.
Jens Kristian overtog den fædrene gård i 2020, hvor han bor med hans kone Rikke og deres 1,5-årige søn Karl Emil. Efter overtagelsen blev Jens Kristian andelshaver i Thise mejeri. Den økologiske gård består af 65 røde årskøer, hvoraf de to deltog i RDMs sundhedskonkurrence. En konkurrence med en samlet præmiesum på 30.000 kr. Både for de to køer og Jens Kristian var det deres første tur på savsmulden.
Steen Thalund, avlsrådgiver, var et par måneder forinden faldet over de to køer som begge har en særdeles god sundhedsprofil – og ovenikøbet er de mor og datter. Moren, 2379 er en 5. kalvs ko efter VR Frisco med en dagsydelse på 53,4 kg EKM. Datteren, 2581 er en 4. kalvs ko efter VR Vilano, som efter 135 laktationsdage ligger på 37,5 kg EKM.
DSC 0614
Klargøring
DSC 0615
Klargøring assisteret af Bruno Christensen
Ud over en god ydelse og en god sundhedsprofil, skal køerne desuden også besidde et godt eksteriør. De konkurrerende køer får altså både en sundhedsscore og en eksteriørscore. Det samlede antal point lægges sammen, hvorefter top tre hyldes med pengepræmier. Vinderen modtog 25.000 kr. fra TopDanmark. Anden placeret modtog 4.000 kr. fra RDM. Tredje placeret modtog 1.000 kr. fra VikingDanmark. Netop sidstnævnte placering indtog Jens Kristian med 4. kalvs koen, 2581. Køerne i toppen lå ekstremt tæt, og med kun tre point op til vinderen, var Jens Kristian utroligt glad og taknemmelig for sin flotte placering.
DSC 0635
Jens Peter Støjberg hjælper med at binde slipset
DSC 0652
I ringen med 5. kalvs koen 2379
Taknemmelighed var Jens Kristian fyldt med.
- Som førstegangsudstiller har jeg været meget afhængig af at der er hjælpsomme folk som gerne vil hjælpe og lære fra sig. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Jens Kristian.
Ovre i stalden fornemmede man også straks den hjælpsomme stemning mellem udstillerne. Lige fra hjælp til at binde slipset til den sidste finish af dyrene. Jens Kristian havde inden skuet allieret sig med Bruno Christensen, som havde hjulpet med klipning og klargøring op til, samt fulgte ham på selve dagen - så der var taget god hånd om den nye udstiller, som havde en meget vellykket debut.
DSC 0657
I ringen med 5. kalvs koen 2379
IMG 2538
En flot tredjeplads til Sundhedskonkurrencen, med 4. kalvs koen, 2581,
DSC 0680
Evaluering af debuten samt lykønskning af konen