Nordendahl Agromek

Sundhedskoen fra 2018 gør comeback

Se hende i Hal Q d. 29. november - 2. december

Det var lidt ved en tilfældighed, at koen fra Niels Holger Nordendahl Nielsen, Alsted på Nordmors i sin tid overhovedet kom med på Agromeks udstilling. Hun kom, så og sejrede i 2018 og vandt checken på 25.000 kr. Selvom der nu er løbet 4 års yderligere mælkeproduktion gennem yveret og hun ikke længere er en hel ung dame, så klarer hun sig fortsat rigtig godt i besætningen både på sundhed, produktion og et funktionelt eksteriør.  

 

Niels Holger roser RDMs sundhedspris.

- Det er et meget vigtigt signal, vi giver her, for den bæredygtige fremtid. Når ydelse, sundhed og udseende går op i en højere enhed, er der også leveret bæredygtig mælk.

Hvorvidt hun igen kan løbe med den store check på 25.000 kr. kan du følge med egne øjne til @Agromek den 30. november, hvor RDM igen afholder Sundhedskonkurrencen.

 

Tilbage til 2018 og historien om hvorfor 4890 (VR Crone x R David) kom på skue. Den lokale landbrugsskole, var forbi Nordendahl for at få undervisning i kvægavl, hvor avlsplan og kåring var emnet. På forhånd var der taget nogle køer fra, og her var nr. 4890 iblandt, da hun som 1. kalvs ko var kåret 89-90-86-89.  Snakken gik på om hun kunne klare sig på et dyrskue. Det mente de unge mennesker hun kunne, og hun blev derfor tilmeldt og endda udtaget til at skulle stå i rækken på Vikings stand. Hun var ikke udtaget som sundhedsko, men da de screenede de udstillede køer, så kom hun ind blandt de 10 bedste sundhedsmæssigt. Og her fik hun en velfortjent 1.plads og ærespladsen på skuet.

Der fulgte en rigtig flot præmie på 25.000 kr. med. Præmien har familien brugt til en dejlig aften for alle de ansatte på bedriften, og resten hjalp godt med til en campingvogn, som er blevet brugt flittigt siden, og har givet rigtig gode ferieminder.

Ko 4890 er faktisk en ’de aldrig ser’. Hun passer sig selv og gør ikke væsen af sig. Hun fungerer bare, som Niels Holger udtrykker det.

 

Se hende med dine egne øjne til Agromek d. 30. november, hvor RDM igen afholder Sundhedskonkurrencen.
Nordendahl Agromek
Familiens eget billede fra Agromek 2018
4890 På Fodergangen
Medhjælper Maja Nielsen viser 4890 frem på gården Nordendahl.