Viking tilbyder en bred pallette af genetik, der er tilpasset enhver avlsstrategi. Hvad resultatet af genetikken bliver, kan man opleve ved Vikings stand til Agro Nord 2022.

Viking er også smarte systemer, der taler sammen og gør arbejdet lettere, ligesom Viking tilbyder produkter, der gør en forskel for køerne. Begge dele kan man ligeledes opleve, hvis man slår et smut forbi standen.

God genetik og digitale løsninger

Ved standen står køer med forskellige fædre og af forskellige racer. Viking præsenterer både Holstein- og Jersey-køer. Fælles for køerne er, at de repræsenterer den avlsstrategi, som kendetegner Viking. Der er med andre ord gode muligheder for at kaste et nærmere blik på hele spekteret af den genetik, Viking tilbyder.

Kernen i Viking er avl og reproduktion. Viking er imidlertid meget mere end det, hvilket også vil afspejle sig til Agro Nord. Både SenseHub og VikShop vil således være til stede. Selv om det kun er et par år siden, der sidst var Agro Nord, så er der sket en hel del siden. Det gælder ikke mindst hos SenseHub, hvor der er fuld fart på automatiseringen. En af SenseHubs styrker er, at det sammen med DMS og separationslåger udgør en slags digital treenighed, når det gælder automatisering og digitalisering.  SenseHub anno 2022 handler om meget mere end overvågning. Systemet gør eksempelvis i forbindelse med separation dagligt en forskel i de danske stalde og flere og flere landmænd ser potentialet i en lettere arbejdsgang takket være øget automatisering.

Mineraler og mælkeerstatninger

Hos VikShop er der i år særligt fokus på mineraler og mælkeerstatninger. Vil man gå lidt i dybden med disse to vigtige produktgrupper, er man meget velkommen til at tage en snak med folkene fra VikShop. Vi ser i hvert fald frem til et AgroNord, hvor det sociale, gode køer og hyggeligt samvær igen er i centrum.

 

PROGRAM:
09.30 Agro Nord Malkekvæg åbner.
10.00 Klippekonkurrence for kvier.
12.00 Officiel åbning af Agro Nord ved formand Henrik Dalgaard, Sjøstrup.
12.15 Bedømmelse af kvier.
13.00 Bedømmelse / præsentation af afkomsgrupper. Bedste afkomsgruppe udpeges.
13.45 Bedømmelse af besætningsgrupper.
    Bedømmelse af 1. kalvs køer efter DH.
    Afsluttes med udpegning af bedste 1. kalvs ko DH.
    Herefter bedømmelse af øvrige køer.
    Først bedømmes racernes yngste køer, og der sluttes af med de ældste køer.
    DRH og Jersey bedømmes på skift i én ring.
    Udpegning af modelkøer.
    For racer med mere end 30 køer udpeges bedste; 1. kalvs ko, 2. kalvs ko og ældre ko.
    For racer med mindre end 30 køer udpeges bedste yngre og bedste ældre ko.
19.30 Udpegning af ”Miss Agro Nord 2022” og
    ”Reserve Champion” blandt alle malkeracers modelkøer.
21.00 Dyrene må forlade skuet.
22.00 Agro Nord 2022 lukker.

(Der tages forbehold for ændringer i programmet)

 

Klik her for at hente PDF med udklip til gæstekort

Se katalogudskrift her