IMG 7308

Sådan forebygger og behandler du klovsygdomme

Den bedste vej til at reducere klovsygdomme er forebyggelse.

Er forebyggelse ikke nok, er det naturligvis også nødvendig med behandling af de akutte og kroniske tilfælde. Forebyggelsen kan eksempelvis ske med et øget fokus på klovsundhed og hurtig behandling.

Hos Viking forhandler vi KVK Klovbokse og hjælper med finansieringen, så du kan optimere rammerne for god pleje af klovene. Er der brug for behandling er der hjælp at hente i VikShop, hvor vi har alle samlet alle de produkter, du har brug for at hjælpe koen til at komme på fode igen.

Du finder således både forbindinger, vat og salisylsyre. På den måde kan du både sikre en ko med god reproduktion og ydelse og undgå, at den spreder bakterier til miljøet og smitter andre køer.

Se mere her: https://www.vikingdanmark.dk/da-dk/vikshop/kvaeg/klovpleje

Og her: https://www.vikingdanmark.dk/da-dk/videncenter/klove/klovbokse-til-kvaegbrugere

Gode råd:

Her kommer i øvrigt nogle gode råd, hvis limen driller, når du skal sætte en klovsko på: 

  • Opbevar din lim ved stuetemperatur, så har limen den rette temperatur og virker bedre.
  • Husk at sikre, at der kommer lim ud af begge rør, inden du sætter mixer-spidsen på. Det er især vigtigt, når limen efter åbning ikke har været brugt i flere dage eller uger.
  • Husk desuden at give limen tid til at hærde, inden du sænker benet. Afhængig af producent og type af lim tager det tre til fem minutter. Brug ikke en varmeblæser. Det giver ofte en dårlig hærdning. En varmeblæser kan dog bruges til at tørre kloven og varme skoen, inden du påfører limen