Prio 1 (1)

Én skylning – to højaktuelle tyre

Per Møller Kaasing fra Mou har haft stor succes som skylle- og recipientbesætning, men en skylning i begyndelsen af 2021 viste sig af blive af helt særlig karakter.

Muligheden for at genomisk teste sine hundyr, øgede nysgerrigheden for at tage skridtet videre op ad den teknologiske trappe af muligheder, inden for moderne avl.
- Så kan man altså godt tage ny og moderne teknologi til sig, selvom man ikke er helt ung længere, siger Per med et smil på læben.


Og det er selvom væggen på kontoret afslører at Per og konen Ulla har haft stor succes med kvægavlen, igennem mange år. Fotografierne af de opstillede dyr viser de ydmygt, men stolt frem. Og særligt stolte blev de da Vikingnyt kom i postkassen i december 2019, og en af deres røde køer prydede forsiden.

 

Højt NTM er lig med meget mælk
Gården, som han og konen driver, overtog de efter Pers forældre, og tredje generation på gården står klar til at føre livsværket videre. Sønnen Klaus er nemlig kommet hjem, og har været en del af driften siden februar. Klaus kan ligesom sine forældre også sagtens set fordelene ved det seriøse avlsarbejde.
- Jeg mener, at det er til stor fordel for bedriften at få de bedste gener, og det højeste NTM i besætningen, fortæller Klaus.
De har nemlig lagt mærke til at de høje NTM-kvier, som Viking har vist interesse for, også bliver de køer der kommer til at stå med den højeste ydelse, og særligt dén del af avlen betyder meget for Klaus, fortæller han.

Prio 1 (2)

Per og Ulla Møller Kaasing, sammen med sønnen Klaus

VIKINGRED

Kort om bedriften

Kristina V. Brødbæk laver insemineringsplanen og der er avles efter et godt temperament, høj ydelse og gode yvere.
130 RDM årskøer
Ydelse: 10.843 kg. EKM
100 ha med grovfoder og afgræsning
Afgræsser to naturområder i Lille Vildmose med drægtige kvier
Leverer Hjerte-2 mælk