Oktobers månedlige opdatering på tyrenes avlsværdier tager os til toppen af NTM listen. Her finder vi pollede tyre og spændende afstamninger.

 

VR Ulslev P med NTM +37 er den højest rangerende genomiske tyr. Ikke nok med det, er han også heterozygotisk polled. VR Ulslev P er dansk opdrættet fra Ulla og Benny Hornshøj-Hansen. Ulla modtog RDM ildsjæl 2023 på det netop afholdte årsmøde i Ribe.  

Afstamningen VR Ulian P x VR Vario er attraktiv. Farfar VR Usva er meget eftertragtet også på eksportmarkedet. VR Usva er far til VR Ulvar NTM +28, der har været aktiv på insemineringsplanerne siden foråret.

VR Ulslev P skal fremhæves for sit fantastiske Y-indeks på 123, der afspejler høj værdi i den producerede mælk sammen med stærke sundhedsegenskaber.  

 

VR Vinston NTM +36 der er efter VR Vesty x VR Foreca. VR Vinston er opdrættet i Sverige, men er flyttet til Danmark og er godt i gang med at producere X-Vik sæd. Han har utrolig mange styrker med høje fedt og protein procenter i mælken, fantastiske sundhedsegenskaber over hele linjen bl.a. med 120 i klovsundhed. Meget fint bygget lemmer og malkeorganer, der bliver en fornøjelse at malke. Der er god fremgang for alle egenskaberne lige fra foryvertilhæftning og yverbånd til patte egenskaber.

 

VR Biko med NTM +32 er efter VR Boozt på en VR Farik ko fra Finland. Spændende afstamning lidt ud over det gængse. Netop startet i sædproduktion. Det er med at blive glad for afkom efter ham, fordi de kommer til at blive i besætningerne i lang tid. Med avlsværdier på frugtbarhed på 122, yversundhed på 118 og holdbarhed på 124. Kombineret med gode fint bygget lemmer og højt ansatte malkeorganer.

VR Biko
VR Vinston (1)