VB Nase Edited (1) (1)

Attraktive kødkvægstyre til brug på malkerace

Februars indekskørsel byder på attraktive kødkvægstyre til brug på malkerace, og forbedringer af X-indekset på to områder.

X-indekset forstærkes med X-Slagteprocent og basegrundlaget ændres så den afspejler tyre som anvendes i Danmark.

Af Y-Vik-producenter hos Dansk Blåkvæg, er VB Nille en velafprøvet og stabil tyr med gode indekser for fødselsegenskaber, hvor X-Forløb er steget til 105 og X-Livskraft ligger stabilt på 102. VB Nille har over 1700 slagtede x-afkom og ligger ekstremt godt i Vækst, herunder X-Slagteprocent som stiger til 121.

VB Rikko er en Dansk Blåkvægstyr som har et fornuftigt X-Forløb på 102 og X-Livskraft på 98. Efter denne indekskørsel ser det ud til at der er lovende udsigter for sundhedsegenskaberne i og med, at han allerede har et indeks på 120 i X-Ungdyrsundhed sen. Der er Y-Vik til rådighed hos inseminøren.

VB Nille Motiv Edited (2)

VB Nille

En velkendt blåkvægstyr og Y-Vik producent er VB Nase, som fortsat imponerer med suveræne fødselsegenskaber, hvor der kan nævnes et X-Forløb på 108 og 103 i X-Livskraft samt en fornuftig sundhed. For totalindekset X-Mælkeproducent ligger tyren med 51 kr.
En anden god Dansk Blåkvægstyr er Neptun som med sine fornuftige fødselsegenskaber, super vækst-og sundhedsegenskaber over hele linjen også er en særdeles velegnet tyr til krydsning på malkerace. X-Slagteprocent er for nyligt blevet inkluderet i X-indekset og her ligger han med 112.

Angustyren VB Baloo har over 300 fødte x-afkom og har nu fået avlsværdital for X-Forløb og X-Livskraft. For fødselsegenskaber ligger tyren med et særdeles flot niveau på 108 i X-Forløb. I X-Livskraft ligger tyren på 97. Tyren producerer Y-Vik og det forventes at være til rådighed ved inseminøren inden længe.

VB Nase Edited (1) (1)

VB Nase