Jersey Årsmøde 2023

Jersey årsmøde 2023

Der blev udvekslet faglig viden og styrket fællesskab til Dansk Jersey Årsmøde.

Jersey årsmødet blev afholdt i Middelfart, hvor det fantastiske sensommervejr viste sig fra sin smukkeste og varmeste side. Bent Olesen, formand for Dansk Jersey, aflagde en god beretning, hvor han bl.a. kom ind på at der er ny verdensrekord i protein%, embryonarbejdet, fodereffektivitet, pollede tyre samt deres niveau, eksporten, vægtningen i Y-indeks og meget mere. Efterfølgende var der god debat. Alt i alt deltog 140 til faglig møde.

Derefter besætningsbesøg hos Heidi og Jakob Bonne Eriksen på Gelstedgaard, som fremviste en flot og velpasset ejendom med 400 Jersey køer. Jakob og Heidi overtog gården i 2019, de driver 425 ha grovfoder og salgsafgrøder. Stalden er fra 2005 med tilbygget velfærdsafdeling i 2022. Over 200 mødte op til besætningsbesøget hos Heidi og Jakob.

Der skal lyde en stor tak til Aktivitetsudvalget Fyn, for arbejdet og engagementet bag dette Årsmøde. Nedenfor ses billeder fra aftenfesten med de flotte hædringer.

Peter Larson, Peder Rands Legat

Peter Larson, Peder Rands Legat

Hædringer, 11.000 Kg

Hædringer, 11.000 kg

Lene Og Henning Skovgaard Ambrosen, Årets Opdrætter, VJ Lagoa P

Lene og Henning Skovgaard Ambrosen, Årets opdrætter, VJ Lagoa P

Lisa Og Peter Søgaard Nielsen, Kærbyholm Legat

Lisa og Peter Søgaard Nielsen, Kærbyholm legat

Damien Lechat, Årets Jerseybonde

Damien Lechat, Årets Jerseybonde

Louise Og René Rødkær Hermansen, Dansk Jerseys Legat

Louise og René Rødkær Hermansen, Dansk Jerseys Legat

Yderlig et stort tillykke til modtagerne af Legat fra ”Jersey Fonden”, Uddannelse og rejse legat, Laura Torp Søgaard og Ida Brok Kjærsgaard.