Fra Venstre Mistral, Mojito P Og Magic

Tyremor til fire aktuelle tyre

Mojito P har skrevet historie, som den første ko i nyere tid, der har leveret hele fire tyre til Vikings avlsprogram. Mojito P er opdrættet af Tirsvad Holstein, og står i dag hos Hans Skovgård ved Them. Vi har været på besøg hos Tirsvad Holstein ved Søren & Elisabeth og driftsleder Thomas Just, og taget billeder af den imponerende dame. 

𝗠𝗼𝗷𝗶𝘁𝗼 𝗣, som Simon P-datteren kaldes, er i dag i anden laktation og står aktuelt med 65 kg mælk 80 dage efter kælvning. Hun afsluttede 1. laktation med 13.284 kg mælk med 4,43% i fedt og 3,74% protein. Udover at være en fantastisk produktionsko så er hun også en fryd for øjet. Hun er i 1. laktation kåret 91 for krop, 86 for lemmer, 85 for malkeorganer og 88 i helhed. Hun bliver kåret igen inden sommerferien som 2. kalvsko. Og så står hun stadigvæk med +27 i NTM. Alt i alt en meget værdig tyremor til fire.

𝗗𝗲 𝗳𝗶𝗿𝗲 𝗮𝗸𝘁𝘂𝗲𝗹𝗹𝗲 𝘀ø𝗻𝗻𝗲𝗿 som er efter hver deres far er:

𝗩𝗛 𝗙𝗮𝘂𝗻𝗮 (Fugleman x Simon P)

𝗩𝗛 𝗙𝗮𝘄𝗸𝗲𝘀𝗣 (Freewood P x Simon P)

𝗩𝗛 𝗙𝗮𝘁𝘂𝗺𝗮 𝗣 (Foreman x Simon P)

𝗩𝗛 𝗠𝘂𝗹𝗮𝗻 𝗣 (Mahomes x Simon P)

 

På billederne længere nede på siden, står Mojito i midten af de tre opstillede køer, flankeret af sin mor, Mistral på venstre side og en halvsøster, Magic på højre side.

𝗠𝗮𝗴𝗶𝗰 er en Kenobi-datter i tredje laktation, som performer flot både i stalden og i ringen. Magic står stadigvæk med 60 kg mælk 300 dage efter kælvning. På Landsskuet i 2023 Vandt hun NTM-konkurrencen som 2. kalvsko og var desuden en del af den vindende besætningsgruppe fra Skovgård. Hun er kåret 93 i helhed og +20 i NTM.

Stam-moderen 𝗠𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹 blev samme år nummer 2 i NTM-konkurrencen på Landsskuet.

Mistral er en Superhero-datter. Hun blev importeret fra Tyskland af Tirsvad Holstein i et partnerskab med Kool & Liebregts, som også er Vikings hollandske samarbejdspartner på sæddistributionen i Holland.

Hun er blevet skyllet rigtig meget, hvilket har resulteret i mere end 50 levendefødte kalve.

I en alder svarende til 5. laktation, står hun faktisk stadigvæk med +27 i NTM og er kåret 91 i helhed med 96 for malkeorganer i 2. laktation. Det er desuden ikke kun datteren, som har formået at producere avlstyre. Mistral har bestemt også sat sit aftryk på den europæiske Holsteinavl. Mojito har en helbror, Mumbai P stående i Italien. Hos Phönix i Tyskland står Predar, som er den 2. højest døtreafprøvet tyr med 146 i RZG. Predar er også helbror til Tirsvad K&L Mingus med GTPI på 2902.

𝗧𝗮𝗸 𝗳𝗼𝗿 𝗮𝘁 𝗮𝗿𝗯𝗲𝗷𝗱𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗼𝘀 𝗮𝗹𝗹𝗲!

Avlsfremgang kommer som resultat af passionerede menneskers dedikerede avlsarbejde. Tak til både Søren Ernst Madsen, Elisabeth Ravnevand og Thomas Just for at invitere os indenfor og fortælle os om jeres køer og imponerende resultater.

 

Ved 𝗛𝗮𝗻𝘀 𝗦𝗸𝗼𝘃𝗴å𝗿𝗱 er køerne meget velpassede og stedet emmer af passion, og det er tydeligt på Thomas’ resultater, at han går op i både eksteriør og produktion. Således vandt han blandt andet Miss Holstein og Miss Danmark på Landsskuet i 2023 med Tirsvad Battlecry Nioniche – en helsøster til VH Bionic. Vi ønsker Thomas og resten af holdet alt held og lykke i de kommende par dage i Herning!

 

Passionen er ligeledes tydelig hos både 𝗘𝗹𝗶𝘀𝗮𝗯𝗲𝘁𝗵 𝗼𝗴 𝗦ø𝗿𝗲𝗻, som sammen driver 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗘𝗺𝗯𝗿𝘆𝗼 og som mange af jer nok kender fra deres arbejde som embryo-dyrlæger. Tirsvad Holstein har således bidraget med særligt mange af de pollede tyre i Vikings avlsprogram de seneste år.

 

Tak for en god dag, og fortsæt det gode arbejde!

Mojito P Tyremor Til Fire Akturelle Tyre

Mojito P

Mistral, Mor Til Mojito P

Mistral – mor til Mojito P

Fra Venstre Mistral, Mojito Og Magic

Mistral, Mojito P og Magic

Fra Venstre Mistral, Mojito Og Magic, Billede Tage Mod Venstre Bagben
Fra Venstre Mistral, Mojito Og Magic, Billede Tage Mod Højre Bagben