Carsten Dscf4574 Vn Srgb Web

Carsten har knækket koden til den gode reproduktion

Heatime og tidlig inseminering har vist sig at være vejen frem hos Carsten Gammelgaard i Gram. Kviernes reproduktionseffektivitet ligger på 0,57.

Siden 2012 har Carsten Gammelgaard haft en reproduktionseffektivitet, der har ligget mellem 0,44 og 0,60 hos kvierne. Lige nu er den på 0,57. Et flot tal, men det er ikke kommet af sig selv. Hos Carsten Gammelgaard er tingene sat i system – også dyrenes reproduktion. Kvierne går på en anden ejendom, og hverken Carsten eller medarbejderne bruger mange minutter i den stald til daglig. Til gengæld er kvierne udstyret med Heatime, som hele tiden holder øje med, hvem der er i brunst og skal insemineres:

”Jeg havde ikke opnået denne reproduktionseffektivitet uden Heatime. I gamle dage skulle vi konstant have et øje på dyrene, men nu kan vi slappe af, for Heatime sender mig en sms og holder mig opdateret”, siger Carsten.

DSCF4579 Vn Srgb Web

Få kvierne tidligt i gang

Carsten mener selv, at den væsentligste årsag til de flotte resultater er, at han konsekvent sætter en Heatime transponder på kvierne, når de er 13 måneder gamle og inseminerer ved først kommende brunst:

”Det er en helt afgørende faktor at få kvierne tidligt i gang. Her kælver de i gennemsnit, når de er 23,5 måneder gamle, og de klarer sig rigtig godt i mælkeproduktionen efterfølgende”, fortæller Carsten.

Desuden fremhæver han, at dyrene først drægtighedsundersøges efter 42 dage for at være helt sikker på, om kvien er med kalv. Det er ærgerligt at tage en kvie fra for blot senere at konstatere, at hun ikke var drægtig alligevel. Så er tiden spildt.

Carsten Gammelgaard har 280 Holstein køer, som leverer 11.700 kg til mejeri.