Annejensen2 Srgb Web

Gær er med til at gøre forskellen

Kvægbruger og dyrlæge Anne Jensen er ikke i tvivl om, at gær gavner koens fordøjelse.

Anne Jensens vej til et liv som gårdejer og kvægbruger har været anderledes end de flestes.

Hun er således uddannet dyrlæge og har i en årrække arbejdet i en praksis. For tre år siden kastede hun sig imidlertid ud i et liv som landmand og mælkeproducent.

På grund af sin uddannelse og sit virke som dyrlæge har hun godt styr på den tarmflora og de processer, der sikrer koen en sund fordøjelse, og hvad fodret betyder i den forbindelse. Anne Jensen forklarer, at forskellige foderkilder kan påvirke koens fordøjelsessystem. I den seneste tid har hun været nødsaget til at indkøbe foder, og det er blandt grundene til, at hun har benyttet VikMix, der er et fodertilskud, som indeholder gær.

”Vi har brugt VikMix, fordi det hjælper med at stabilisere køernes vom, så gødningen ser mere ensartet ud. Det har desuden betydet, at vi får færre køer, som melder sig ind på sundhedslisten på Heatime,” forklarer Anne Jensen.

”Det er eksempelvis ikke godt, hvis ph-værdien i vommen er for lav. Gæren hjælper til, at de bakterier, der forbruger syre, er i fremvækst. Gæren bruger også en del af ilten i vommen, og et iltfattigt miljø er godt for bakteriefloraen,” tilføjer Anne Jensen og påpeger, at gær er et godkendt probiotika.

 

Anne Jensen

  • Mælkeproducent på Bækgaard ved Vinderup
  • 350 køer Golden Cross
100211 Vikmix Vn Web

Tilskudsfoder til køer

500 kg/palle.
Actisaf® virker stabiliserende på koens vommiljø, hvilket danner grundlag for optimal foderomsætning og booster mælkeydelsen. Actisaf® kan med fordel anvendes især i perioder med varmestress, foderskift, mistanke om sur vom eller andre former for stresspåvirkninger.

Actisaf® består af en høj koncentration af levende gærceller, som har stor effekt på den mikrobielle flora i koens vom.

 

Actisaf® - gæren der gør en forskel

  • Stabilisering af vom pH - mindsker risiko for sur vom
  • Forberet foderudnyttelse
  • Højere mælkeydelse
  • Bedre gødningkonsistens og mindre ufordøjet materiale i gødningen
  • Positivt effekt på immunsystemet
  • Roligere dyr
  • Reproduktion - tydeligere brunsttegn og nemmere inseminering
  • Mindsker negativ effekt af varmestress - opretholder foderoptag og mælkeydelse

 

Anvendelse

Actisaf® tildeles sammen med mineralerne én gang dagligt til alle lakterende køer. De fleste vil opleve effekt af Actisaf® efter få ugers brug i form af forbedret gødningskonsistens samt bedre mælkeydelse.