VH Shuba (3)

Nye Holstein Superstjerner

August måneds avlsværdi tal byder på endnu en flot liste af Holstein tyre.

Et kig på listen over nye og spændende tyre tager os til toppen af NTM listen for Holstein. Flere nye navne byder sig til med spændende afstamninger og let anvendelige profiler.

VH Shuba P er med sine +39 i NTM den højest rangerende genomiske tyr der lige nu har produceret sæd. Tyren er opdrættet ved Vagn Kristensen, Stoholm. Tyren henvender sig godt til den brede palet med en meget komplet profil. Ud over 50% polled afkom får man med tyren en super sundhedsprofil kombineret med høj værdistofmængde i mælken. Han giver døtre der vil være en anelse under middel i statur der udmønter sig en et godtsparet med fine lemmer og en tiltalende yverprofil.

 

VH Salero er endnu et helt dugfrisk navn med højt NTM. Med sine +38 i NTM er han den første søn efter VH Swish i sædproduktion, som skal forsøge at udfylde de store sko efter faderen. Tyren er dansk opdrættet ved Mads Stokholm Pedersen ved Ribe på en super VH Beyers ko der i 2. laktation gav lige under 1300 kg F+P. VH Salero er en super ydelsestyr med god malketid på døtre. De vil yderligere være åbne og malkeprægede køer med over middel i statur. Eksteriørmæssigt får man en super foryvertilhæftning og stærkt yverbånd.

 

 

VH Shuba P (VH Slypprc)
VH Shuba

VH ColtRC henvender sig både til de sorte og de røde Holstein køer med NTM +37. Tyren kombinerer super malkeorganer med god holdbarhed med rigtig høj ydelse og god malketid på døtre. Døtrene vil derudover være åbne og malkeprægede køer med god frugtbarhed og et godt alternativ hvis man ønsker mere krogede lemmer.

 

VH Baldur er et godt eksempel på en meget komplet og letanvendelig tyr. Han er efter en super VH Alberta ko der lige har færdiggjort første laktation med 1030 kg F+P. Tyren kommer ud af Vikings Embryo projekt men moderen er fra Bjarne Refsgaard, Vildbjerg. Tyren avler døtre med god ydelse i kombination med en super sundhedsprofil. De vil yderligere være gennemsnitlig i størrelse med stærke lemmer og en super yverprofil, der er meget robotvenlig.

 

 

VH Coltrc (VH Cronos)
VH ColtRC
VH Baldur (VH Bertram)
VH Baldur

VH Hambor er med sine +35 i NTM endnu et nyt navn i fuld produktion. Tyren er opdrættet ved Morten Bo Larsen, Hjørring. Tyren er ud af en VH Ranger ko der i første laktation gav 950 kg F+P. VH Hambor er et super alternativ til dem der har fokus på middelstore køer med god holdbarhed og hurtig malketid. Dertil opnår man god ydelse og frugtbarhed på døtre samt gode malkeorganer med super patteplacering.

 

VH Savor PP topper lige nu listen over homozygotisk pollede tyre med NTM +32. Tyren er opdrættet ved I/S Spangsberg, Skjern på en super VH Slatt P ko, der lige er påbegyndt 2. laktation. Hun gav i 1. laktation lige knap 1000 kg F+P og står fortsat med NTM +29. Ud over 100% polled afkom god ydelse og super frugtbarhed på døtrene. De vil yderligere gå på nogle stærke og parallelle lemmer med fornuftige malkeorganer med passende pattestørrelse.

VH Hambor
VH Hambor