IMG 8952

Klov-app skal forbedre samarbejde

En app skal gøre klovregistreringen lidt nemmere. Det fortæller specialkonsulent hos SEGES, Peter Raundal.

 

Appen har fået navnet ”Nordic Claw App”.

 - Baggrunden for den nye app er, at den tekniske platform, som tidligere er blevet brugt, var ved at være gammel og slidt og skulle opgraderes. I den forbindelse lavede vi en rundspørge blandt klovbeskærerne i de fire nordiske lande. De foreslog et nyt program med meget større brugervenlighed, som ikke krævede en speciel platform, siger Peter Raundal og forklarer, at den tidligere platform alene var Windowsbaseret.

Diagnoser er revideret

Ifølge Peter Raundal er nogle af de mest markante forskelle, at flere diagnoser er blevet revideret i forbindelse med tilblivelsen af Nordic Claw App.

- Vi vil eksempelvis gerne sætte lidt mere fokus på registreringen af digital dermatitis. Den findes nemlig i to former, hvor den ene er kronisk, siger Peter Raundal. I den nye app er der færre knapper, og den er blevet mere overskuelig. - Og så kan klovbeskæreren indtaste en mail på andre, der beskæftiger sig med den givne besætning. Det kunne være avlsrådgiveren eller dyrlægen, og så sender systemet en rapport til dem også. Vi håber, det kan være med til at øge samarbejdet mellem de forskellige faggrupper, at der er kommet en funktion, der gør det nemt at orientere hinanden, siger Peter Raundal.

 

Et nordisk samarbejde

Nordic Claw App er udviklet af Mtech (Finland) i samarbejde med SEGES, Faba (Finland), Animalia (Norge) og Växa (Sverige)