VJ Winner (VJ Wilder)

Nye spændende afstamninger på brugsplanen

Fem nye tyre er klar til brugsplanen. Alle de nye tyre har lidt alternative afstamninger, helt uden VJ Gislev genetik. Tyre med gode profiler, som bliver lette at kombinere med.
Fem nye tyre er klar til brugsplanen. Alle de nye tyre har lidt alternative afstamninger, helt uden VJ Gislev genetik. Tyre med gode profiler, som bliver lette at kombinere med.

Jersey X-Vik brugsplanen

De nye tyre er

· VJ Winner (VJ Wilder x VJ Hitman) – NTM +28

· VJ Luxury (VJ Luxi x VJ Bonne) – NTM +28

· VJ Happens (VJ Habbit x VJ Klov) – NTM +27

· VJ Dalmo (VJ Sort x VJ Libero) – NTM +26

· VJ Hauga (VJ Hays x VJ James) – NTM +23.

All tyre er gode X-Vik producenter, men VJ Happens har endnu ikke så stort lager, så han vil starte med lidt lavere anvendelse på insemineringsplanerne. Forbruget af X-Vik er nu kommet op på 90%, hvilket betyder at Danmark og Norge er klart førende på verdensplan, med hensyn til anvendelse af både X-Vik og genomiske tyre.

De nye tyre er alle positive for frugtbarhed, Yversundhed, Øvrige sygdomme, Holdbarhed og Malkeorganer.

Spændende tyre på vej

Ud over de nye brugstyre er fem andre tyre lige startet op med X-Vik produktion. Disse tyre har kun produceret mellem 150 og få hundrede doser. De bliver løbende over de kommende må-neder inkluderet på insemineringsplanerne og dermed også tilgængelig på web efterhånden som sæden er gammel nok. Det er VJ Luxplus (+30), VJ Domino (+26), VJ Glyck (+25), VJ Lille (+24) og VJ Lastrup (+23). Også disse tyre bliver spændende alternative bekendtskaber.

VJ Gutz er ny toptyr i USA

Hidtil har VJ Gislev været vores bedste tyr på det amerikanske marked, men nu er han blevet overhalet af sønnen VJ Gutz. VJ Gutz rangerer som nr. 2 for JPI (156 JPI) og han overhaler både VJ Samson, VJ Hove og VJ Gislev, som også ligger i top-10. VJ Gutz steg i Y-indeks, nu hvor døtrene indgår i hans avlsværdital, hvilket sammen med hans gode frugtbarhedsindeks rykkede tyren helt til top i USA.