Untitled Design (50)

Vandt i Thisted, kom ind på Wildcard og gik helt til tops

På lokalskuet Thy-Mors i Thisted blev skuets bedste sortbrogede Holstein ko – 3 kalvs. koen nr. 39617-05014 (VH Master x VH Suarez) fra Mogens og Erling Futtrup der driver I/S Lille Djernæs i Vang ved Thisted.

Brødrene har stolte traditioner med dette skue, hvor de har vundet mange fine ærespræmier. Og sidste år fik de i øvrigt landets bedste lemmer ved Holstein på deres lidt utraditionelle ”landsskue”.

5014 fik i Thisted 24 p, bedste yver og bedste ko, så det var med en vis spænding, den blev eftertilmeldt til Herning. For der var egentlig ikke tid til det, da Erling skulle fejre sit sølvbryllup lørdag under landsskuet. Men via stor hjælp ved fælles transport og pasning fra området kom koen til Herning. Her fik hun torsdag først en fløjplads og senere på dagen fik hun racens bedste malkeorganer, og sluttede af som miss Holstein og igen 24 p. Erling fik dog taget sig tid til at møde op torsdag, så han oplevede ”suset”. Via Kristian Gravesen, som trak koen, lykkedes skuedagene på bedste vis. Så lokalskuerne kan godt være fødekæden til toppen på Landsskuet og en ydelse på næsten 14.000 kg mælk gør ikke koen ringere hjemme i besætningen i Vang.