Søren Mortensen

Østbirk

Alder: 45

By Østbirk

 

 

Hvorfor stiller du op til bestyrelsen?

Jeg ønsker at være med til at fastholde det gode arbejde, der foregår i Viking. Men vil ”hjælpe” med til at øge fokus på sammenhæng mellem service og produkter (især genetik), og rådgivning. Huske på, at alt der besluttes, skal være til gavn for den enkelte kvægbonde. Og samtidig være med til at udvikle Viking og kvægbruget til fremtiden.

Og så synes jeg personligt, det er vildt spændende at kunne være med til at udvikle vores fælles selskab.

 

Hvad ønsker du at opnå med dit engagement?

Øget indsigt. Og ellers samme svar som ovenstående.

 

Hvilke kompetencer har du indenfor flg. områder – Strategi, økonomi, ledelse, kommunikation, relationer?

Har siddet i forskellige bestyrelser og udvalg. Bla. Landboforenings bestyrelse og kvægudvalg. Og Har siddet mange år i Arla rep. Og i area Council. Og derigennem fået en del erfaring i arbejdet med at prøve at få den enkeltes behov til at flugte med et andelsselskabs drift... Har også derved fået et rimelig stort netværk indenfor dansk kvægbrug. Men lige så vigtig noget erfaring med at arbejde med kvægbrugere fra andre lande.

 

Hvordan ser du Vikings opgaver og muligheder nu og i fremtiden?

Både nu og i al fremtid er opgaven at sikre den genetik, der er brug for til de danske køer. Og den service der hører til omkring insemineringsarbejdet og avlen.

Men vi bliver konstant presset af udefra kommende ting. Både konkurrencen fra andre sædfirmaer (hvilket kun er positivt, da det er med til drive avlen frem også i Danmark, som gør at vi ikke ”bliver for selvfede”). Men især fra det det omgivende samfund kommer der til stadighed nye krav, vi alle i kvægsektoren skal hjælpes med at løse. Med den position Viking har, med daglig kontakt til de fleste af vi bønder, er det helt naturligt at vi bliver, en integreret del af det fremtidige arbejde. Både med avl og rådgivning (i samarbejde med andre). Men også fortsat være med til at holde omkostningerne nede rundt på gårdene.

 

Hvordan har du tænkt dig at bidrage til Vikings udvikling?

Konstant stille spørgsmål og ved at komme med forslag til løsninger.

Lytte til de enkelte kvægbrugers behov og ønsker og behov går forhåbentlig aldrig af mode. Så det vil jeg blive ved med... Holde mig orienteret med, hvad der foregår med avl og kvægbrug generelt ude i verden.

 

Hvad kan du tilføre Viking?

Engagement… Fokus på den enkelte landmands behov. Set i sammenhæng med udvikling af selskabet er i hvert fald mit klare mål.

Men først og fremmest mit engagement.