IMG 1705

Søren og Maria er årets Opdrætter Dansk Jersey 2020

Succes-kvie var ikke uden betydning for den flotte hæder

Bestyrelsen i Dansk Jersey har kåret Søren Boman og Maria Kejser til årets opdrætter Dansk Jersey 2020. De driver landbruget Gammel Have sydvest for Odense.

Bestyrelsen har et øget fokus på den avlsmæssige fremgang gennem blandt andet øget skyllearbejde og indkøb af kvier i avlsprogrammet, og derfor var det oplagt at fokusere på Søren Boman og Maria Kejers besætning og en helt særlig kvie.

Solgt til Viking Embryo
VJ Perez kvien blev i februar 2018 solgt til Viking Embryo, hvor kvien indgik med stor succes i skylleprogrammet. Kvien blev skyllet med succes og i 2019 startede eventyret med sønnerne VJ Laster (22 NTM), VJ Lando (21 NTM) og VJ Honda (19 NTM).

Sidenhen har kvien kælvet ind med VJ Superb (23 NTM). En uovertruffen succesrate på 100 procent af fødte tyrekalve med karriere på brugsplanen. Dette er i særdeleshed en enestående præstation, og der var da også store roser fra Pernille Hougaard Jensen fra VikingDanmark.

- Vi skylder jer en stor tak for jeres kæmpe indsats indenfor avlsarbejdet og udviklingen af Dansk Jersey. I fremtiden vil der kunne spores genetik fra Gammel Have i hele verden og i Danmark. Selvom avlseventyret sluttede på Gammelhave, så lever genetikken videre, hvor der aktuelt findes døtre efter 3449 i tre avlsinteresserede besætninger i dag – og flere efterkommere vil føre historien videre, lød det blandt andet fra Pernille Hougaard Jensen.