Hero Larsiversenrdm

RDM vælger ny formand

Efter 20 år takker Lars Iversen af. Ny formand er udpeget.

Det kan næsten kun betegnes som en æra, der slutter. Efter to årtier på posten, har formand for RDM Lars Iversen valgt at stoppe.

Tirsdag var der RDM avlsforum på Bygholm Landbrugsskole, her blev der holdt valgt til bestyrelsen. Lars Iversen havde på forhånd meldt ud, at han ønskede at stoppe, derfor stod det klart, at en ny person skulle sætte sig for bordenden.

 

Den person skulle findes blandt Morten Hansen, Johan Bebe, Flemming Pedersen, Jens Peter Støjberg, Hans Peter Lildholdt og Jacob Serup Pedersen, der alle blev valgt til bestyrelsen. Den konstituerede sig med det samme, og den nye formand blev Morten Hansen, som tidligere har fungeret som næstformand hos RDM i en årrække.

 

Morten Hansen driver et landbrug ved Vrå i Nordjylland med 250 køer. Han er uddannet Agronom og har tidligere været ansat som rådgiver i landbrugsbranchen.

 

Stort engagement

Omtrent siden Danmark lærte Preben Elkjær og resten af dynamitdrengene at kende, har Lars Iversen været engageret i de røde køer. Midt i 1980’erne kom han med i RDMs bestyrelse, for siden altså at blive formand.

I virkeligheden går Lars Iversens engagement for dansk landbrug endnu længere tilbage. Han har foreningstankegangen i sit DNA, og han har siden teenageårene været med i diverse foreninger i dansk landbrug.

Lars Iversen bliver beskrevet som en kvægbruger, der i den grad brænder for RDM, og som har været med til at udvikle RDM Forum. Han har blandt meget andet været ankermand i bestræbelselserne på at knytte dansk RDM endnu tættere på det europæiske samarbejde i European Red Association.  

 

Fremover vil han imidlertid koncentrere sig om de 280 køer i besætningen, han driver ved Søndersø på Fyn. Hans engagement i dansk landbrug slutter imidlertid ikke. Han er fortsat aktiv i landbo-foreningen.