Mød Viking på Kvægkongressen

Viking møder talstærkt op til årets største faglige begivenhed i dansk kvægproduktion, kvægkongressen i Herning.

Vi er som vanligt i Viking-standen i forhallen – så har du et spørgsmål til SenseHub, Vikshop eller rådgiverne, så kig endelig forbi. Her kan du også se vores flotte display af suttespande, og drøfte muh-lighederne for dig og din bedrift. På programmet har vores forskellige specialister spændende emner, se bare her:

 

Mandag

Julie Grieg, VikingDanmark og Laura Søgaard, Tastum Jersey og Årets økoelev 2022, guider dig til at agere på de sociale medier, med positiv kommunikation for øje, og en rækkevidde der er til at få øje på – hvad end du vil interagere med dit nærmiljø, forbrugerne eller dine kollegaer.

Oplæg 35, mandag kl. 18.15-19.00

 

Tirsdag

Line Fruergaard-Roed, VikingDanmark, sætter spot på problemkøerne, og fortæller om hvorfor nogle køer ikke kommer i brunst eller løber om gentagne gange. Line viser organer fra de forskellige typer af problemkøer, og du får mulighed for både at se og røre. Lars Hjort Nielsen, SEGES Innovation, viser nye tiltag i DMS, og hvordan de kan bruges til at sætte spot på problemkøerne.

Oplæg 52, tirsdag kl. 11.15-12.00

 

Karina Elkjær, VikingDanmark, vil præsentere hvorledes undersøgelser af den ikke-drægtige ko kan give flere svar end blot brunst- eller drægtighedsstatus – og hvordan du kan bruge disse til at forbedre drægtighedschancen ved næste brunst.

Oplæg 58, tirsdag kl. 13.00-12.00

Psst… De er ikke direkte vikinger fra VikingDanmark, men vi kan bestemt anbefale, at du også overvejer disse oplæg:

 

Jørn Rind Thomasen, VikingGenetics og Julie Clasen fra SimHerd, vil sætte fokus på resultater fra DairyCross-projektet, som du kan tage med hjem og få værdi ud af.

Oplæg 3, mandag kl. 14-14.45

 

Bent Olesen, Dansk Jersey, og Louise Hermansen, LandboNord, vil gøre dig klogere på hvor kvægbruget bevæger sig henad, og hvordan du bedst kan tilpasse bedriften til skiftende rammevilkår. En stærk soliditet er et godt udgangspunkt for at fuldføre drømme og strategier.

Oplæg 27, mandag kl. 17.15-18.00

 

Jan Lassen og Lars Hjort Nielsen, SEGES Innovation, vil introducere dig for nye avlsmæssige muligheder med ’saved feed index’, samt hvordan du som mælkeproducent selv kan udnytte data om foderoptagelse og vægt til at opnå bedre sundhed og produktionseffektivitet.

Oplæg 38, tirsdag kl. 09.00-09.45