Untitled Design (44)

Den rødbrogede ko tog igen Miss Danmark titlen

Når vi nærmer os konkurrencen om Miss Danmark på Landsskuet om lørdagen, så har mange en holdning til, hvem af racernes finalister der har størst chance.

Når vi nærmer os konkurrencen om Miss Danmark på Landsskuet om lørdagen, så har mange en holdning til, hvem af racernes finalister der har størst chance. Flere har været rundt og set konkurrenterne. Og budene er forskellige, men det er kun dommerne, der afgør det i ringen, hvor dyrene vises frem på allerbedste vis.

Ko 2570 (Dertour x Kairo x Carmano) fra familien Fagerlin blev også passet og overvåget på bedste vis efter bedømmelserne om torsdagen, hvor hun blev udnævnt som bedste ældre og bedste DRH ko.

Lørdag kl. 12.30 var den store chance i Hal Q. Her var de 5 dommere ikke i tvivl, da ko 2570 blev sikker vinder af titlen Miss Danmark.  

Hvordan man fremavler en sådan ko – det er der ikke en sikker opskrift på ud over optimal pasning over lang tid helt fra kvie af. 2570 er en 4. kalvs ko. Kim Fagerlin var på en faglig tur til Tyskland med den lokal avlsforening. Her var de på et skue, hvor Kim fik et godt øje til en afkomsgruppe efter tyren Dertour. Derfor fik han ved hjælp fra Henrik Schøler og Viking taget nogle doser hjem. Tyren blev bla. brugt på en 94 points Kairo ko, som Kim havde købt fra Brdr. Østergaard, Skive.

Og her blev 2570 født.

Familien Fagerlin I Ringen Med Miss Danmark (1)