HERO WEB (2)

Kødkvæg til anvendelse på malkekvæg

Den seneste avlsværdital viste stor stabilitet og flere nye tyre finder vej på brugsplanen og kødkvæg til malkerace. Den nye liste bliver domineret af en lang række velafprøvede kødkvægstyre, uanset om din prioritering vægter højest på fødselsegenskaberne eller ved produktionsegenskaberne.

Dansk Blåkvæg leverer et stærkt niveau med en bred vifte af tyre, hvor X-Forløb og X-Livskraft har højt niveau hos alle tyre og der findes tyre med ekstra fokus på fødsel og tyre med fokus på tilvækst. Størstedelen af tyrene har fuld afprøvning. For totalindekset X-Mælkeproducent er det særligt BLK tyren VB Orakkel, som imponerer med hele 132 kr. Tyren fastholder indekset X-Slagtekalv på 115 kr. Tyren har et fornuftigt niveau for fødselsegenskaber, men høj tilvækst og super sundhed øger økonomien rigtig flot!

Af nye stjerner og Y-Vik producenter på brugsplanen bør nævnes VB Rikko, som har 106 i X-forløb og 103 i X-livskraft samt tyren VB Rolf med 101 i X-Forløb.

Af andre gode Y-Vikproducenter er VB Picasso, som ligger med et flot totalindeks X-Mælkeproducent på 113, fornuftige fødselsegenskaber og super gode sundhedsegenskaber over hele linjen. Kigger vi på fødselsegenskaber er det VB Optimal og VB Nase, som placerer sig i toppen med flotte niveauer på 105-108 i X-Forløb.

Angus repræsenteres denne gang af den røde nyafprøvede VB Redbuck, som pryder listen med sine imponerende 111 i X-Forløb og 102 i X-Livskraft. Tyren er til rådighed både konventionelt og Y-Vik. Black Bush ligger med et pænt niveau på 111 i X-Forløb og 107 i X-Livskraft og har konventionelt sæd til rådighed. Blandt de aktuelle ungtyre til afprøvning finder vi bl.a. den danske ungtyr VB Ramses.

Dansk Charolais består af to velafprøvede tyre VB Onero og VB Pharmer. VB Onero er i denne runde steget til 105 i X-Forløb og 102 i X-Livskraft. VB Pharmer ligger på et fornuftigt niveau på fødselsegenskaber og der er Y-Vik til rådighed efter tyren.

Andre racer end ovenstående er også en mulighed. Indekserne kan sammenlignes på tværs af racerne, og vi ser ofte, at der er større spredning på tyrene indenfor race end mellem racerne.
Af gode tyre fra Simmental har vi den afprøvede tyr VB Chaplin med Y-Vik til rådighed og flotte fødselsegenskaber på 104 i X-Forløb og 104 i X-Livskraft.

Blonde d’Agetaine domineres af tyren Megalith, som er tilbage pga. flotte stigninger til 103 i både X-Fødsel og X-Livskraft og mange afkom. Megalith er til rådighed på Y-Vik og er kun på bestilling. Alternativt har vi de to spændende pollede ungtyre, VB Rune P og VB SebasPP - begge tilgængelige med Y-Vik sæd.

Hereford VB Wandil er fortsat super god på fødselsegenskaber og steg til 109 i X-Forløb og 105 i X-Livskraft.

 

VB Orakkel 78404 (1)
VB Orakkel
VB Rikko
VB Rikko
VB Redbuck 7338000477 (1)
VB Redbuck