Klovbeskæring.

En let beslutning for at øge klovsundheden på Skrævadgaard

Tag selv på klovkursus den. 22.-23. september på Bygholm Landbrugsskole i Horsens
For René Høst, der driver Skrævadgaard og bedriften med 244 Holstein-køer, har det været en let beslutning at sende sin medarbejder på klov-kursus den 22.-23. september på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.

Her underviser Kurt Bach, der er en af Vikings kloveksperter. Tidligere på sommeren havde René Høst nemlig besøg af netop Kurt Bach, og på bedriften guidede Kurt Bach i, hvordan man bedst håndterer klove og laver klovbeskæring.
- Vi fik en rigtig god grundviden om klove og klovbeskæring, siger René Høst.

Medarbejderen, der nu skal på klovkursus, er kommet til Skrævadgaard siden Kurt Bachs besøg på stedet og skal nu have samme viden om klove som sine kollegaer på bedriften.
- Kurset er meget brugbart. Det medvirker til, at vi selv kan klovbeskære løbende. Så behøver vi ikke stresse, fordi vi skal klovbeskære køerne på én dag, siger René Høst.

- Vi ønsker samtidig en bedre klovsundhed, og vi vil gerne kunne klovbeskære, hvis der er noget, der opstår. På den måde kan vi tage hånd om et problem med det samme, tilføjer han og forklarer, at der ikke er særlige udfordringer med eksempelvis digital dermatitis i besætningen. Målet er at højne klovsundheden generelt.

Hvis du er hurtig, kan du også komme med på kurset.
Læs mere her