En bred palette af Holstein tyre

Efter offentliggørelse af de seneste avlsværdigtal, kan vi præsentere en flot og bred palette af Holstein tyre. Brugsplanen er fyldt med gode tyre der kan imødekomme mange forskellige behov og ønsker i avlsstrategierne i besætninger.

 

En af Holstein stjernerne er VH Klim (VH Kalif x Semino) som stiger til NTM +36, og holder samtidig et højt niveau for ydelse (131) og eksteriør. Prioriterer du Kælvningsevne, Yversundhed, Generel Sundhed og Klovsund er VH Klim Vikings bedste tyr. VH Klim er desuden A2A2.

 

Nye tyre på brugsplanen

En anden spændende tyr er VH Namur P (VH Nader x VH Monty P) har NTM +33. VH Namur P avler høj ydelse, gode procenter og super eksteriør.

 

Nogle af de nye tyre der er at finde på brugsplanen, er VH Sadudu (VH Salado x VH Bosman) med NTM +39, VH Stinger (VH Solado x Barkeeper) med NTM +38, fælles for begge tyre er høj NTM samt en god ydelse.  

 

VH Sage PP er en af de absolut bedste homozygotiske pollede tyre. Tyren avler god ydelse, malkeorganer og samtidig avler han fremgang for alle sundhedsegenskaber, hvor især yversundhed er god på 114. Ud over at være polled er VH Sage PP A2A2.

 

VH SilaniP (Stick PP x Aragon) med NTM +33, har et højt y-indeks på hele 134. Tyren avler desuden meget mælk med høje procenter. VH SilaniP er heterozygotisk polled, det forventes at halvdelen af afkommene er hornløse.

 

En god "all round” tyr som henvender sig til mange besætninger er VH Sihlo (VH Saade x VH Cosmo) med NTM +32, med gode produktionsegenskaber og sundhed. Både klovsundhed på 120 og en god frugtbarhed er værd at nævne, samt letfødte kalve. VH Sihlo har tilmed gode lemmer og malkeorganer på 111, der egner sig godt til malkerobotter.