IMG 5259

Viking aflyser regionsmøder

Kvægbrugernes forening har en plan b, så medlemmerne stadig kan mødes og få ny inspiration.

Hvert efterår samler Viking hundredvis af kvægbrugere rundt omkring i landet til regionsmøder, hvor fagligheden og samværet er i fokus. I år betyder corona-situationen imidlertid, at formandskabet i Viking har besluttet at aflyse efterårets regionsmøder.

En beslutning som administrerende direktør Hans Peter Bay bakker op om.

- Det er enormt vigtigt for vores medlemmer, at de mødes udveksler erfaringer og får ny viden. Derfor har regionsmøderne altid været vigtige for Viking, og derfor ærgrer det os, at vi er nødt til at aflyse, siger han og tilføjer:

- Men det er det eneste rigtige at gøre situationen taget i betragtning.

Har fundet et alternativ

I stedet for at gennemføre regionsmøder, hvor mange kvægbrugere er samlet på et sted, har Viking besluttet at arrangerer kortere staldgangsmøder på kredsniveau. Her vil kun en mindre gruppe af kvægbrugere være samlet.  

- Staldgangsmøderne kommer naturligvis til at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger, slår Hans Peter Bay fast.

- Vi ved, hvor vigtigt det er for vores medlemmer at mødes med deres kollegaer både socialt og rent faglig. Derfor har vi besluttet at lave dette alternativ, fortsætter han.

Datoerne for staldgangsmøderne er ikke endeligt fastlagt, men vil løbende fremgå på vikings hjemmeside. Det samme gælder mødernes tema.

Bakker op

Vikings beslutning ligger i øvrigt helt i tråd med eksempelvis Agromeks beslutning om at udskyde sin messe, hvilket blev offentliggjort tidligere på ugen.

- Det er en alvorlig tid, vi befinder os i. Derfor er det en rigtig beslutning at aflyse. Både hvad angår vores regionsmøder og Agromek. Så selv om vi i den grad glæder os til at møde vores medlemmer og samarbejdspartnere eksempelvis på udstillingen og de tilhørende dyrskuer for racerne, så bakker vi fuldt ud op om Agromeks beslutning, understreger Hans Peter Bay.