VH Finish (Felix) Uden Alex

En bred vifte af gode tyre

Spændende Holsteintyre

Novembers avlsværdital byder på en bred vifte af gode tyre, hvor de velkendte holder godt ved i toppen af listen, men hvor også nye spændende tyre byder sig til.

Top tyrene
VH Nader (Norland x VH Ramis) er fortsat helt i toppen med NTM +43, men lige efter følger de lidt nyere tyre VH Benny (VH Bueno x VH Lomee) NTM +40 og VH Fillman (Felix x VH Brixton), som begge er tyre, der avler høj produktion og samtidig har en stærk sundhedsprofil.
VH Bohemy (VH Burash x VH Scout), som efterhånden har været med på listerne i nogen tid, stiger denne gang til +38 i NTM. Det er ligeledes værd at bemærke, at han er den tyr i NTM-toppen med højeste indeks for ”sparet foder” med indeks 115.

De nyligt introducerede tyre VH Finish (Felix x Lighter) NTM +37, VH Broklyn (VH ByNalle x Silver) NTM +37, VH Baboon (Benz x Barcley) NTM +36, VH Stool (Skywalker x Pledge) NTM +35, VH Yngvar (Yoder x Dozer) NTM +35 er stadig med helt i toppen, og de vil være tyre, der anvendes meget i den kommende tid.

VH Finish (Felix)
VH Finish

Nye tyre
Der er som sagt en del nye og spændende tyre på listen:

VH Reilly (Rio x Outlast) NTM +35 blev introduceret som tyrefar i oktober sammen med VH Chariot (Charl x Jedi) NTM +31.
VH Newstar (Norland x Silver) NTM +34, som i øvrigt er tillagt på samme ko som den stærkt anvendte tyr VH Crown, er også klar til salg, og det samme gælder den nye og særdeles spændende Rød Holstein tyr VH DryP Red (Dream P RC x VH Dent RC) NTM +33 som tilmed er heterozygotisk polled.
VH Heat PP stiger denne gang til NTM +27 og er et super valg, hvis du har stort fokus på polled genetik. Han er homozygotisk polled, hvilket betyder, at 100 procent af hans afkom er uden horn.

VH Newstar (Norland)
VH Newstar
VH Dry P Red (Dream P RC)
VH DryP Red

Døtreafprøvede tyre
Der er en stor grad af stabilitet blandt de døtreafprøvede tyre. VH Brook (Balisto x Denim) er fortsat en af de mest interessante med NTM +29, som nu er baseret på data fra mere end 2000 malkende døtre. Også den meget anerkendte VH Bernell holder sit fine niveau på NTM +29 – nu baseret på mere end 5000 malkende døtre.
Praser (Penmanship x Bay MVP) har sine første døtreafprøvede tal og starter flot ud med NTM +25. Det bliver spændende at følge hans udvikling de næste måneder.
Hvis du er interesseret i tyre med høj sikkerhed og gode profiler, kan vi anbefale, at du også tager et nærmere kig på VH Manfolk (VH Mozart x D Jul) NTM +26, VH Broback (Balisto x VH Mandel) NTM +25 og VH Sparky (VH Suarez x VH Salomon) NTM +22.