Anders Kappel har investeret i SenseHub EarTag

Kvægbruger Anders Kappel, Nykøbing Falster, har investeret i 900 øretranspondere fra SenseHub. SenseHub EarTag hedder produktet.
- Og jeg er meget tilfreds. Det er et smart system, og det tager kun fem-ti sekunder at sætte øretransponderne i, siger Anders Kappel.
- Jeg var måske lidt skeptisk, da jeg hørte, at man med SenseHub EarTag kunne måle drøvtygning i øret, men det fungerer sindssygt godt. Det gør det bare, tilføjer han.

Tidligere har Anders Kappel brugt halstranspondere i sin malkestald med rotorbom, men remmen om koens hals skabte problemer. Han har desuden oplevet, hvordan remmen satte sig fast omkring en stolpe, hvilket fik fatale konsekvenser. Samtidig oplever Anders Kappel, at kvier skal have justeret halsremmen, når de bliver køer, hvilket ikke er nødvendigt med SenseHub EarTag. Anders Kappel har været spændt på, hvor stort et spild, der ville være med de nye transpondere.
- Indtil videre har vi kørt med dem i to-tre måneder. Og vi har ikke haft nogle transpondere, der er røget ud endnu, siger han.
Der er imidlertid én ting, som Anders Kappel savner. Og det er, at SenseHub EarTag taler sammen med separationslågen. Når det sker, vil han investere i automatiseret separation. Ifølge Thorkild Kallestrup fra SenseHub er et nyt system på trapperne. Systemet bruger koens elektroniske øremærke i kombination med SenseHub EarTag til separation.

2022 06 27 15 06 10 83159 Vikingnyt 2 2022 Web.Pdf Adobe Acrobat Pro DC (32 Bit)