RDM/Viking og Aktivitetsudvalg Nord inviterer til Årsmøde på Himmerland, Lars Larsens Vej 1, Farsø, og aftenfest på Comwell Rebild Bakker, Skørping.

Vi har prøvet det tidligere, de som har valgt at tage en overnatning fra torsdag til fredag ​​​​på Comwell i Skørping, skal køre til Himmerland, Farsø, for at få morgenmad. I området er der mange muligheder for overnatning.
På Himmerland afholdes den faglige del af årsmødet. Ledsagerne har mulighed for at opleve Pernille Vigsø Bagge med temaet: "Hvad er det lige kvinder kan?" - om kvindeliv og muligheder, om kampe der blev taget og som stadig skal tages, og om hvorfor mænd mangler mod. Med udgangspunkt i sit eget liv, som kvinde, kone, mor, datter, politiker og præst fortæller Pernille Vigsø Bagge om, hvad kvinder lige kan.

Dagsorden:

  • Valg af dirigent
  • Beretning om foreningens virksomhed og racens forhold
  • Eventuelt

 

Familie Med Ko
Michael, Mathilde, Emma, Anette og Peter

Besøgsbesætningen ved RDM Årsmødet 2022 er ved Peter Nielsen, Vilsted. Et inspirerende kvægbrug med 330 årskøer, hvor RDM-koen altid har været i centrum. Kvægbruget er løbende blevet udvidet og optimeret og Peter Nielsen har også gjort et meget stort arbejde for at promovere racen.

Sønnen, Michael Bols Nielsen, er også et kendt ansigt i RDM-kredse. Har altid været meget engageret omkring bedriften og for nylig har de sammen købt et nærliggende kvægbrug med 600 køer, som Michael Bols Nielsen i det daglige har ansvaret for.

Udover mælkeproduktion bliver der også opfedet 170 kalve til slagt årligt. For optimering af denne produktion begyndte man allerede tilbage i 2011 med at anvende X-Vik intensivt og kødkvæg for at maksimere avlsfremgangen og få større værdi af slagtekalvene. Årligt bliver der produceret ca. 140 krydsningskalve og samtidig fødes der så mange RDM-kvier, at der fortsat er et overskud til salg til levebrug. Alle kvier bliver genomisk testet og der er det sidste år solgt et par højttestede kvier til Vikings embryoprogram, herunder den højest VR Vimo-kvie i Danmark.

Michael Bols Nielsen er meget engageret i det udstillingsmæssige omkring RDM og er en del af RDM's udstillingsudvalg. Besætningen har i 2022 været vært for det årlige RDM-dommerkursus.

 

Peter Nielsen 2021 06 (8)

Program
Fredag ​​den 16. september
Kl. 08.00 RDM/Viking byder velkommen med brunch på Himmerland, Farsø
Kl. 09.30 Fagligt møde
Kl. 09.30 Ledsagerarrangement: Foredrag v/Pernille Vigsø Bagge med emnet: "Hvad er det lige kvinder kan?"
Kl. 11.45 Afgang - besætningsbesøg hos Fam. Peter Nielsen, Vildsted
Kl. 16.30 Ankomst og indkvartering på Comwell Rebild Bakker
Kl. 18.30 Festmiddag med uddeling af hædersbevisninger efterfulgt af musik og dans
Kl. ca. 01.00 Afslutning med natmad

Lørdag den 17. september
Kl. 07.00-10.00 Morgenbuffet

Samling Af Hovedsponsorer